Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών της Μοζαμβίκης κ. Verónica Nataniel Macamo Dlovo, με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και τοποτηρητή της Ιεράς επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού προκαθήμενου κ. Θεοδώρου Β` και την ενημέρωσε για την εκδημία του μακαριστού επισκόπου Χρυσόστομου καθώς και για άλλα τρέχοντα θέματα.

Η κ. Υπουργό καλωσόρισε τον Μητροπολίτη με εγκάρδια λόγια μιας και έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας, όταν η ίδια ήταν πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης και ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης επίσκοπος Μοζαμβίκης, όπως επίσης και από την θητεία της στο Παναφρικανικό Κοινοβούλιο όπου ο Μητροπολίτης είναι συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ενεχείρισε το βιβλίο του Χάρη Δουσεμετζή με την ζωή του ελληνομοζαμβικανού Δημήτρη Τσαφέντα, του Έλληνα που σκότωσε το απαρτχάιντ, ελπίζοντας η έρευνα του να αποκαταστήσει την υστεροφημία του Τσαφέντα και να διορθώσει την ιστορία της Νότιας Αφρικής στα οδυνηρά χρόνια της πολιτικής απαρτχαίντ.

Τον Μητροπολίτη συνόδευε η Αρχόντισσα των εκκλησιών κ Μαρίνα Τσιχλάκη.