Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Μητροπολίτη Κισάμου

© imks.gr

Τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου υποδέχθηκε στο οικουμενικό Πατριαρχείο ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολμαίος, σε προογραμματισμένη επίσκεψη.

Ο οικουμενικός Πατριάρχης με πατρική αγάπη εκδήλωσε το ενδιαφέρον του αρχικά για τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του, καθώς επίσης και για το έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, και δια το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας.

Το τελευταίο μάλισταν επιτελεί «ύψιστο κοινωνικό έργο», σημείωσε ο Πατριάρχης, μνημονεύοντας τις πρόσφατες επισκέψεις του στα Ιδρύματα αυτά, τα οποία επιτελούν κορυφαίο έργο μέγιστης σημασίας, αξίας και σπουδαιότητας.

Ιδιαιτέρως μνημόνευσε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, γεγονός «ιστορικό που σφράγισε την οικουμενική Ορθοδοξία», ως σημείωσε.

Ενημερώθηκε, επίσης, περί των Ι. Μονών, κυρίως δε περί της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, καθώς και για τις αναγκαστικές εργασίες οι οποίες συνεχίζονται.

© imks.gr
© imks.gr