Συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος πραγματοποίησε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησιάς που αφορά την στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία και την παροχή βοήθειας στους πολίτες που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη Πορφύριο ότι το κράτος θα συνεισφέρει προκειμένου οι πρόσφυγες από την Ουκρανία να λάβουν έγκαιρη και επαρκή βοήθεια. Ο Πατριάρχης μαζί με τον Πρόεδρος συζήτησαν πάνω στα θέματα της επικρατούσας κατάσταση στο Κόσοβο και το Μετόχι. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις τελευταίες αποφάσεις της ηγεσίας της Πρίστινας, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία υπό το πρίσμα των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος έδωσε λεπτομερή ενημέρωση στον Πρόεδρο Βούτσιτς για τις επιθέσεις κατά της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως και της περιουσίας της στο Κόσοβο και το Μετόχι και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ομόνοια και η ενότητα του σερβικού λαού στην φλέγουσα περιοχή αυτή. Ο Πρόεδρος και ο Πατριάρχης συμφώνησαν ότι είναι υψίστης σημασίας τόσο για την Εκκλησία όσο και για το κράτος η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας της Σερβίας και των πολιτών της, αλλά στον ίδιο βαθμό και της ειρήνης και η σταθερότητας ολόκληρης της περιοχής.

Πηγή: Ορθόδοξη Εκκλησία Σερβίας