Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:31 9/10/2021

Την προμεσημβρινή ώρα της Παρασκευής, 8 Οκτωβρίου 2021, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γεωργίας κ. Rati Bregadze, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Γεωργίας στο Τελ Αβίβ κ. Lasha και προσωπικό της Πρεσβείας.

Τον Υπουργό κ. Rati Bregadze, υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά του Γέροντος Αρχιγραμματέως, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτη π. Ματθαίου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγιναν ενδιαφέρουσες για τους δεσμούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με τη Γεωργία που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι δεσμοί αυτοί προωθούν και βοηθούν την αυξημένη προσέλευση Γεωργιανών προσκυνητών ως και την προσέλευση Γεωργιανών προσκυνητών που κατοικούν στο Ισραήλ.

Ο υπουργός ζήτησε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου για την ευημερία του ευσεβούς Γεωργιανού λαού και συνέχισε την επίσκεψή του στον Ναό της Αναστάσεως, όπου τον υποδέχθηκε ο Γέρων Σκευοφύλαξ, Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος.

Για την επίσκεψη αυτή ο υπουργός προσέφερε μνημείο της Γεωργίας επί σμάλτου, ο δε Μακαριώτατος προσέφερε σε εκείνο επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ και στα μέλη της συνοδείας του εικόνες του Αγίου Κουβουκλίου και της Θεοτόκου της Γεσθημανής.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων