Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και Προέδρου της Ουγγαρίας

Φωτο: I. Μητρόπολη Αυστρίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας κ. János Áder, είχε σήμερα, Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται από χθες την Βουδαπέστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε χθες για Βουδαπέστη προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει στις καταληκτηρίες εκδηλώσεις του Διεθνούς Ευχαριστιακού Συνεδρίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τη παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Επί τη ευκαιρία, ο Πατριάρχης θα έχει επικοινωνία και συνεργασία με το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση της Χώρας για θέματα της εν Ουγγαρία Πατριαρχικής Εξαρχίας και θα θεμελιώσει τον ναό των Τριών Ιεραρχών στους χώρους του ευμεγέθους ακινήτου το οποίο η Κυβέρνηση δώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Εξαρχίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην Bologna της Ιταλίας για να συμμετάσχει και να μιλήσει στο Διαθρησκειακό Φόρουμ της Συνόδου Κορυφής της G20.

Συνοδοί στην επίσημη αυτή Πατριαρχική αποδημία θα είναι ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας των Πατριαρχείων.