Συνάντηση του Δημάρχου Ιεροσολύμων με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων κ. Μωϋσής Λεών συναντήθηκε με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών των Ιεροσολύμων στο μοναστήρι των Φραγκισκανών στην Ιερουσαλήμ – Κουστωδία της Αγίας Γης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο ηγούμενος των Φραγκισκανών, π. Φραγκίσκος Πατόν, απευθύνθηκε στον κ. Δήμαρχο, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφατα εορτάστηκε το Εβραικό Πάσχα, κατά το οποίο οι Ιουδαίοι ενθυμούνται την ελευθερία τους από τη δουλεία της Αιγύπτου που τους δόθηκε από τον Θεό. Εορτάστηκε το Χριστιανικό Πάσχα ως η μετάβασή μας από τη δουλεία της αμαρτίας στην ελευθερία του Αναστάντος Χριστού. Εορτάστηκε το Ραμαζάνι ως η περίοδος κατάκτησης των αρετών της νηστείας, της λιτότητας και της βοηθείας προς τους φτωχούς.

Όλα αυτά συνέβησαν στην Ιερουσαλήμ, το παράδειγμα της οποίας υπενθυμίζει όχι μόνο την συνύπαρξη αλλά και την αδελφοσύνη, την κοινότητα αξιών και αρχών ζωής. «Πιστεύοντες ταύτα ευχόμεθα εις υμάς, κ. Δήμαρχε, σοφίαν και δύναμιν, διά να εργάζησθε υπέρ της ευημερίας όλων των κατοίκων της Ιερουσαλήμ ανεξαρτήτως θρησκείας ή εθνικότητος».

Επί τη ευκαιρία αυτή, η Αδελφότητα των Φραγκισκανών επέδωσε το έμβλημά της στον κ. Δήμαρχο.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος απευθύνθηκε στον κ. Δήμαρχο και ο τελευταίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση σε μια κοινή περίοδο εορτών του Εβραικού Πάσχα, του Χριστιανικού Πάσχα και του Ισλαμικού Ραμαζανίου. Οι εορτές αυτές λαμβάνουν χώρα στην Ιερουσαλήμ, την αγία και ηγαπημένη όλων . Στην πόλη αυτή διαφυλάσσεται η ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, ενώνοντας Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους σε μία συνύπαρξη ευημερίας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων