Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γέρων Χαλκηδόνος είχε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος στην Κωνσταντινούπολη

Του Κώστα Ονισένκο

Στην αρχή της επίσκεψής του, στην πορεία προς το νησί Ίμβρος, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος και άλλα άτομα από την Ουκρανία που τον συνόδευαν, έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανούηλ, επισκέφθηκαν την επίσημη κατοικία του Μητροπολίτη στην περιοχή Kadikoy της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην ιστορία και στο σήμερα της Μητρόπολης και ευχαρίστησε τον Επιφάνιο για την επίσκεψη. Ο ίδιος καλωσόρισε τον Επιφάνιο με λέγοντας: «Μέσα από την καρδιά μας, σας καλωσορίζουμε, τον Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μέσα σε αυτούς εδώ τους τοίχους και αναμένουμε την επίσκεψή μας σε εσάς, στην Ουκρανία»

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας είπε: «Είναι μεγάλη πνευματική χαρά για εμάς να επισκεφθούμε τον τόπο της Τέταρτης Οικουμενικής Συνόδου, καθώς και τη Μητρόπολη, όπου εργάστηκαν πρόσφατα εξέχοντες ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου – Μητροπολίτης Μελίτων και νυν Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σας ευχόμαστε τη βοήθεια του Θεού στην υπηρεσία της Εκκλησίας σε αυτήν εδώ την Μητρόπολη».