Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο θα έχει το Σάββατο το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρόκειται να επισκεφθεί το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η ανακοίνωση προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που στο πολιτικό -και όχι μόνο- πεδίο, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση, μονοπωλεί τη δημόσια σφαίρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή του συνέντευξη άλλωστε διευκρίνισε ότι το κόμμα θα ψηφίσει υπέρ του νέου νομοσχέδιου, επιβάλλοντας μάλιστα κομματική πειθαρχία προς τους βουλευτές του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

Στη συνέντευξη του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη, το θέμα (σ.σ. των ομόφυλων ζευγαριών) συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν έχει ανοίξει ακόμη “τα χαρτιά” του, καθώς ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία της Ελλάδος, τόνισε πως, θα περιμένει τη γραμμή της πολιτείας και στη συνέχεια θα πάρει θέση, για το φλέγον ζήτημα των ημερών.

«Ακούμε τόσα πολλά που είμαστε ακόμα μπερδεμένοι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. «Θα ακούσουμε ποια γραμμή θα ακολουθηθεί από την πολιτεία και στη συνέχεια θα πάρουμε και εμείς θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία της με την ομόφυλη γονεϊκότητα και τον ομόφυλο γάμο.