Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα

«Το Μνημόνιο Κατανόησης με την Παγκόσμια Μουσουλμανική Λίγκα, πριν ακόμη υπογραφεί, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον. Ήδη, οι διοργανωτές του ετήσιου forum του Ρίμινι μας ζήτησαν του χρόνου να παρουσιάσουμε τα βήματα προσέγγισης Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, δρ Saad Alammar.

Κατά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα στην πρεσβεία του αραβικού βασιλείου στην Αθήνα, ο επικεφαλής της ΔΣΟ προσκάλεσε τον Σαουδάραβα διπλωμάτη να παραστεί στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης με την Παγκόσμια Μουσουλμανική Λίγκα, που εδρεύει στην ιερή για τους μουσουλμάνους πόλη της Μέκκας στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις πρωτοβουλίες της ΔΣΟ στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και του επέδωσε τον σχετικό τόμο με τα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Βηρυτό του Λιβάνου για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

Όπως είπε «η επικείμενη υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με την Παγκόσμια Μουσουλμανική Λίγκα στην Αθήνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ταραχώδη εποχή που ζούμε.

Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλοκατανόησης, αμοιβαίου σεβασμού του άλλου και ειρηνικής συνύπαρξης».

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την αναλυτική ενημέρωση και την τιμητική πρόσκληση στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου, εκθειάζοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με πλήρη ισοτιμία και ισονομία όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής.

Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.