Συνάντηση για τις εργασίες συντήρησης στον Ναό της Αναστάσεως

Το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο μοναστήρι των Φραγκισκανών στα Ιεροσόλυμα προς ενημέρωση σχετικά με τις επιτελούμενες εργασίες συντήρησης του δαπέδου της Ροτόντας και του χώρου κάτωθι του Επτακαμάρου στον Ναό της Αναστάσεως.

Στη συνάντηση αυτή το Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, τον Γέροντα Σκευοφύλακα Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο, τον Αρχιδιάκονο π. Μάρκο και τον αρχιτέκτονα του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδόσιο Μητρόπουλο.

Η Αδελφότης των Φραγκισκανών εκπροσωπήθηκε από τον Κουστωδό π. Φραγκίσκο Πατόν, τον π. Ντομπρομήρο, τον π. Αθανάσιο Μακόρα και άλλους και το Πατριαρχείο των Αρμενίων από τον Αρχιεπίσκοπο Σιβάν, τον Αρχιμανδρίτη Γκουριόν και τον ηγούμενο του Ναού της Αναστάσεως των Αρμενίων Αρχιμανδρίτη π. Σαμουήλ.

Στη συνάντηση αυτή οι τεχνικοί του Πανεπιστημίου Sapientia της Ρώμης παρουσίασαν επί οθόνης τις επιτελούμενες εργασίες τους στη συντήρηση των κατεστραμμένων πλακών ή /και στην αντικατάσταση από άλλα εναρμονιζόμενα με το όλο κτιριακό περιβάλλον του Ναού.

Ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος του αποχετευτικού συστήματος του Ναού της Αναστάσεως πριν από κάθε άλλη εργασία. Για αυτό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί μελέτη από ειδικούς τεχνικούς, η οποία θα παρουσιασθεί σε άλλη ειδική για αυτό το θέμα συνάντηση.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων