Συνάντηση Ελπιδοφόρου με την Καμάλα Χάρις στον Λευκό Οίκο – Τι συζήτησαν

Την παραμονή των επίσημων εορτασμών για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Καμάλα Χάρις, καλωσόρισε θερμά στον Λευκό Οίκο, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο μαζί με την Αντικυβερνήτη της Καλιφόρνια, κ. Ελένη Κουναλάκη, καθώς και μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ. Χάρις στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου εν όψει της ετήσιας δεξίωσης για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αντιπρόεδρο Χάρις για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος μετέφερε δε την επίσημη πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αντιπρόεδρο κ. Χάρις, προκειμένου να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο σε αυτή την περίσταση ήταν η Αντικυβερνήτης Ελένη Κουναλάκη και οι Μάρκος Κουναλάκης, Άντι Μανάτος, Μάικ Μανάτος, Πήτερ Μπάρις, Νικ Λογοθέτης, Σκιπ Κίζαλ και οι Πιτ και Νίκη Μίτσελ.