Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Γιώργο Γεραπετρίτη – Τι συζητήθηκε

Σε προσπάθεια να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία προβαίνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά το χάσμα που δημιουργήθηκε λόγω της ψήφισης του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια για το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος είχε εκφράσει ρητά την αντίθεσή της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μετά από όλη την «κρίση» που ξέσπασε μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ συζητήθηκε και μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Το τηλεφώνημα της ΠτΔ με τον Αρχιεπίσκοπο

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε και με την Πρόεδρο Της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Ωστόσο, το τηλεφώνημα αυτό, σύμφωνα με το MEGA, έγινε πριν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου αποφασίστηκε πως η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε στενό κύκλο στην Μονή Πετράκη.

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν θα παρευρεθεί στη Μονή Πετράκη αλλά ούτε σε κάποιον άλλο ναό.

Την 25η Μαρτίου θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει στη Μητρόπολη, θα καταθέσει στεφάνι και θα πάει στην παρέλαση.