Σύμβαση 790.000 ευρώ για την συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγ. Τίτου Τυμπακίου

Την σύμβαση για την «Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγ. Τίτου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού» με προϋπολογισμό 790.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο ναός παρουσιάζει σοβαρές βλάβες λόγω της κακής συντήρησής του και προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες οικοδομικές εργασίες συντήρησης αρχαιοτήτων και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την επίβλεψη προσωπικού της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που τιμά τον τόπο μας και την ιστορία μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συμβολή του και όλη την προσπάθεια που έχει καταβάλει. Είμαστε βέβαιοι πως το έργο θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης, όπως επίσης τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας, για την υλοποίηση της σημαντικής για τον τόπο παρέμβασης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για έργο που αφορά σε ένα σημαντικό χριστιανικό μνημείο που είναι ταυτισμένο με την ιστορία της περιοχής. Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Γιάννης Φασομυτάκης, ο εφημέριος του Αγ. Τίτου π. Γεώργιος Ντισπυράκης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Γιώργος Κανδεράκης, Δήμητρα Τζανάκη και η εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Ανδρούλα Σουρουλά.