Συλλυπητήρια προς τον Πατριάρχη Μόσχας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Τσεχίας

Φωτό: Basilica.ro

Τα θερμά συλλυπητήριά του προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο εξέφρασε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, Μητροπολίτης Ραστισλάβος, μετά την τραγική τρομοκρατική επίθεση στο Κρασνογκόρσκ. Η τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ISIS, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 137 ζωών.

Παρακαλούμε διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παρακάτω:

Αγιότατε, Αγαπητέ Αδελφέ και Συνυπηρέτη εν Κυρίω,

Με βαριά καρδιά έλαβα την είδηση των τραγικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ. Οι απώλειες ζωών και ο τρόμος που προκλήθηκε στους αθώους συνανθρώπους μάς συγκλόνισαν βαθιά όλους.

Εν μέσω αυτής της θλίψης, θυμόμαστε τη φευγαλέα φύση της ζωής, όπως περιγράφεται από τον Απόστολο Ιάκωβο, και την επείγουσα ανάγκη να σταθούμε ενάντια στις δυνάμεις του σκότους που επιδιώκουν να διαταράξουν την ειρήνη και την ιερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Απόστολος Ιάκωβος είχε πει ότι η ζωή “ἀτμὶς γὰρ ἔσται ἡ πρὸς ὀλίγον φαινομένη, ἔπειτα δὲ καὶ ἀφανιζομένη”. Ας αντλήσουμε, λοιπόν, δύναμη από την πίστη μας στον Χριστό και ας δείξουμε συμπόνια και την υποστήριξή μας σε όσους και όσες έχουν ανάγκη πνευματικής παρηγοριάς κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Αγιότητά σας, σε ολόκληρη τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και στις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Είθε οι προσευχές μας να αποτελέσουν πηγή παρηγοριάς και θεραπείας για τους κεκοιμημένους και τις κεκοιμημένες και όσες ή όσους θρηνούν λόγω της απώλειας τους, βασιζόμενοι στο έλεος του Κυρίου μας, ο οποίος είναι ο Θεός των ζώντων και των δικαίων.

Με αγάπη και αλληλεγγύη εν Χριστώ,

Ραστισλάβος, Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας