Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Ρουμανίας στην Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» του στην Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την αποδήμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου, σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Αποκαλώντας τον Σέρβο Πατριάρχη «μια σεβάσμια και γνωστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ορθοδοξίας», ο Πατριάρχης Δανιήλ προσεύχεται να αναπαυθεί η ψυχή του με τους δίκαιους «στο φως, την ειρήνη και την αγάπη της Αγίας Τριάδας».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πατριάρχη Δανιήλ προς την Ιερά Σύνοδο: πλήρες κείμενο
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου και αειμνήστου εν Χριστώ αδελφού, τον Πατριάρχη Σερβίας κυρό Ειρηναίο, μια σεβάσμια και γνωστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ορθοδοξίας.

Συμπάσχουμε στα δεινά που προκλήθηκαν από αυτήν τη δύσκολη δοκιμασία και απευθύνουμε, εκ μέρους των ιεραρχών, κληρικών και πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, αδελφικά συλλυπητήρια στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Προσευχόμαστε στον Χριστό, τον Κύριό μας, «ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή» (Ιωάν. 11:25) να αναπαύσει την ψυχή του Πατριάρχη Ειρηναίου εν σκηναίς δικαίων στο φως, την ειρήνη και την αγάπη της Αγίας Τριάδας.

Αιώνια η μνήμη του!

† Δανιήλ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας