Συλλείτουργο Δράμας, Αργολίδος και Ζηνουπόλεως στον Ναό Αγίου Πέτρου Άργους (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου και συλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού Ναού, των Ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους και του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη.

Στο τέλος της Λιτανείας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου και Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες όπου με την παρουσία τους λάμπρυναν τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους Αγίους. Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εόρτασε την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.