Συγκίνηση στην Κόκκινη Εκκλησιά στου Λουκά Τριπόλεως (ΦΩΤΟ)

Για μια ακόμη φορά, σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε ο Εσπερινός στον ιστορικό ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Κόκκινη Εκκλησιά, στού Λουκά.

Με την ευλογητή παρουσία, άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, εκατοντάδες προσκυνητές από του Λουκά και την Τρίπολη, αλλά και ομογενείς Λουκαίτες που ήλθαν, για το καλοκαίρι, στού Λουκά, ευλογήσαμε τον Τριαδικό Θεό και ετιμήσαμε την Υπεραγία Θεοτόκο, σε ένα τόπο που εδώ και 10 και πλέον αιώνες στέκεται μάρτυρας της ευσεβείας και της ελληνορθόδοξης παραδόσεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Πατρών μίλησε για το πάντιμον Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την ιστορία του πανσεβάσμιου Ναού Της στού Λουκά, για την ευσέβεια των Λουκαιτών και για την αγάπη όλων, όσοι βρίσκονται στα ξένα, για το χωριό τους.

Ο Μητροπολίτης Πατρών, ευχαρίστησε ευγνωμόνως, εκ μέρους όλων των Λουκαιτών, τον Μητροπολίτη Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, για το ενδιαφέρον του για την ανάδειξη του ιστορικού Μνημείου της Κόκκινης Εκκλησιάς, για την προώθηση της μελέτης, για την παρέμβασή του για την έγκριση και για την παρουσία του στις ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ευχήθηκε σε όλους πατρικά για την εορτή της Παναγίας και εχαιρέτησε όλους, ένα προς ένα, δίδοντας την ευλογία του.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Πατρών