Σύδνεϋ: Εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

CamScanner 12-09-2020 13.57 (1)

Εκδήλωση για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας του Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ.

Την εκδήλωση, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος, Σύμβουλος Επικοινωνίας Α’, επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας στο Γενικό Προξενείο, ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Νότιας Ουαλίας, η Λακωνική Ομοσπονδία Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Οικονόμου, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Marrickville, ο Διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS κ. Θέμης Καλλός, ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του ραδιοσταθμού 1683, κ. Κώστας Νικολής, και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων ΝΝΟ κ. Καίτη Βαλλή, η Πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας ΝΝΟ κ. Μαρία Γλέκα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών κ. Παναγιώτης Διαμάντης. Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός για τη συγκεκριμένη εκδήλωση του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γεώργιου Παναγόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόδημος στην ομιλία του τόνισε τις αξίες τις οποίες υπερασπίστηκαν οι Έλληνες στην περίοδο των Περσικών πολέμων και ιδιαίτερα εκείνη του πολιτισμού.