Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί Έλληνες ομογενείς από βομβαρδισμό αμάχων από τους Ρώσους στην Ουκρανία (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:35

Άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι στο χωριό Μπουγάς, βόρεια της Μαριούπολη, κοντά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων.

Είχε προηγηθεί η είδηση του θανάτου άλλων δύο ομογενών και του τραυματισμού έξι ακόμη, από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, επίσης κοντά στην Μαριούπολη.

Την οδύνη του για τον θάνατο των δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος, εξέφρασε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών μας, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.