Τρισάγιο στον μακαριστό Χριστόδουλο από τον Μητροπολίτη Σάμου

samiakonvima.gr

13 χρόνια συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 από την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Πρωθιεράρχου της καθ’ Ελλάδα Εκκλησίας κυρού Χριστοδούλου και ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι παρουσία των συνεργατών του, προς τους οποίους απευθυνόμενος με έκδηλη την συγκίνηση είπε:

« Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν έλειψε ούτε μια στιγμή από το μυαλό ή την καρδιά μας. Συνεχώς αναλογιζόμαστε τα όσα προφητικά πολλές φορές είπε, θέλοντας στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης να μας προετοιμάσει για τα μέλλοντα συμβαίνειν. Καθ’ όλη την εκκλησιαστική ποιμαντορία του ο Χριστόδουλος στα­θη­κε υπεύθυνος και ε­ντι­μος, α­πο­λυ­τα συνεπής και τι­μι­ος με το αρχιερατικό του αξίωμα και την υψηλότατη α­πο­στο­λη του. Με τα μοναδικά του χαρίσματα, την επιστημονική του γνώση, την πολύχρονη αποκτη­θείσα πείρα του και τη στιβαρότητα του χαρα­κτη­ρος του συνιστούσε αναντιλέκτως ένα «κεφάλαιο» για την Ορ­θοδοξία μας, που όχι ολίγοι το αξιοποίη­σαν και στηρίχτηκαν επάνω του. Η μνη­μη της μορ­φης του θα μας συ­νο­δεύ­ει πάντοτε. Εξ αλ­λου, ο ίδιος ετόνιζε ότι «οι άνθρωποι του Θεού, κι όταν φεύγουν απ’ αυτήν εδώ την ζωή, δεν παύουν να ζούν και να κινούνται ανάμεσά μας και πολλές φορές έχουμε ζωντανή την αίσθηση της παρουσίας τους».

Ευχή και προσευχή της κατά Σάμον, Ικαρίαν και Κορσεούς Εκκλησίας, την οποίαν επισκέφθηκε πρώτην ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον Ιούνιον του 1998, να αναπαύει ο Θεός την μακαρίαν Του ψυχήν εν χώρα Ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων και να ανταποδίδη Αυτώ πολλαπλασίως, ανθ’ ων προσήνεγκεν τη Εκκλησία ημών και τη Πατρίδι.

Είη αυτού η μνήμη αγήρως και αιωνία! Αμήν.