Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω ο Μητροπολίτης Σύρου

Πλήθος πιστών παρέστη κατά την τελεσθείσα την Κυριακή της Απόκρεω θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος τέλεσε και μνημόσυνα φιλογενών Ανδρίων.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ συνδύασε το περιεχόμενο της Αποστολικής Περικοπής με τα μηνύματα του Ευαγγελίου της Κυριακής της Απόκρεω, σε συσχετισμό με την ευσεβή και συνεπή προς τους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου ζωή των πιστών, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με αγάπη και φιλανθρωπία τους «αδελφούς τους τους ελάχιστους», καθώς στο πρόσωπό τους εικονίζεται ο Ίδιος ο Χριστός.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη ζωή των υπέρ ων τα μνημόσυνα κεκοιμημένων Ανδρίων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση για την διακονία του και ευχήθηκε σε όλους για την επί θύραις Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Αναχωρών από το Ναό ο Μητροπολίτης συναντήθηκε και ευλόγησε τα πρώτα ελθόντα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας και συνεχάρη τις δύο καλές και ευσεβείς κατηχήτριες για την διακονία τους.