Στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Κορίνθου σύμφωνα με την οποία τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του και θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Διονύσιος θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή, λόγω και της ενάρξεως των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, μόνο με Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί το πρωί της 3ης Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εορταστικές προς τιμήν του κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο Επισκοπείο.

Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 θα τελεσθεί ιδιωτικώς, άνευ άλλης εορταστικής Εκδηλώσεως, στο Επισκοπείο.

Στη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα τελεσθεί και το τετραετές Μνημόσυνο της μακαριστής μητρός του Ασπασίας Γ. Μαντάλου, θα τεθούν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου προς προσκύνηση και αγιασμό όσων επιθυμούν να συμπροσευχηθούν κατ’ αυτήν υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, ο οποίος θυσιαστικά αναλώνεται υπέρ της δόξης του Τρισαγίου Θεού και έπαινον της Αγιωτάτης Εκκλησίας και υπέρ της πνευματικής οικοδομής του θεόθεν εμπεπιστευμένου Ποιμνίου του, αλλά και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αοιδίμου μητρός του.