Στον Αντιοχείας εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για τη ρωσική εισπήδηση

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Ιωάννης Ι’, υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Καμερούν, Γρηγόριο, και τον Μητροπολίτη Ζάμπιας, Ιωάννη, εκπροσώπους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεοδώρου Β’, στην πατριαρχική κατοικία στο Μπάλαμαντ.

Οι Μητροπολίτες ενημέρωσαν τον Πατριάρχη για τις εξελίξεις που γνώρισε αυτό το Πατριαρχείο αφότου η Εκκλησία της Μόσχας εφηύρε την νέα Εξαρχία Αφρικής.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνάντηση των Πατριαρχών των τεσσάρων παλαίφατων εκκλησιών που προτάθηκε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Μακαριώτατος επανέλαβε στην αντιπροσωπεία της Αλεξανδρείας όσα είπε στον απεσταλμένο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ, ότι η Ιερά Σύνοδος της Αντιοχείας θα συνεδριάσει σύντομα για να συζητήσει τις εξελίξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να λάβει κατάλληλη θέση επ’ αυτών.

Ήταν παρών και ο Μητροπολίτης Σιδώνος και Τύρου, Ηλίας Κφούρι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μόνο ημέρες, τον Πατριάρχη Αντιοχείας είχε επισκεφθεί ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, μεταφέροντάς του πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των τεσσάρων Πρεσβυγενών Πατριαρχείων.

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος παρέδωσε πρόσκληση συμμετοχής στη σύνοδο των τεσσάρων Πατριαρχείων, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συζητηθούν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, και κυρίως σε ό,τι αφορά στη ρωσική εισπήδηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.