Στο ΣτΕ προσφεύγει η Εκκλησια για τα θεοφάνεια – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις Μητροπόλεις, αναφορικά με τη λειτουργία των ναών τα θεοφάνεια.

Στην εγκύκλιο, τονίζεται για μία ακόμη φορά πως η Εκκλησία της Ελλάδος δεν συναινεί με τη νέα απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των εκκλησιών κατά την εορτή των θεοφανείων.

Δίνει δε εντολή στους ναούς να παραμείνουν ανοιχτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία την ημερα των Θεοφανείων, όπως προβλεπόταν από την προηγούμενη ΚΥΑ που εκδόθηκε μετά από την συμφωνία Αρχιεπισκόπου και Κυβέρνησης.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι οι πιστοί στους ναούς δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 25, ενώ όταν πρόκειται για Μητροπολιτικούς ναούς, ο αριθμός ανέρχεται σε 50 πιστούς, τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, γνωστοποιεί ότι προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ, ενώ εξουσιοδοτεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταβεί χωρίς πομπή και συνοδεία κόσμου, μόνο με τον Διάκο του, σε παραθαλάσσια περιοχή εντός του ορίου της Αρχιεπισκοπής, για να τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων.