Στο «πάτημα» του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Λεόντιο Πατρών

Με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών εορτάστηκε ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας, στο Λεόντιο Αχαίας (παλαιά Γουρδούμιτσα) απ’ όπου κατά την τοπική παράδοση διήλθε ο Απόστολος και δίδαξε, καθ’ ότι η περιοχή ήταν τότε πολυάνθρωπος.

Μάλιστα επανήλθε στον τόπο, όπου θέλει πάλι η παράδοση να συλλαμβάνεται από τους Ρωμαίους στρατιώτες του Αιγεάτου και να οδηγήται μετά ταύτα στην Πάτρα για να τελειώσει τον Αποστολικό του βίο επί του χιαστού Σταυρού.

Στον λόφο όπου υπάρχει το ναύδριο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέοου, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής μεγάλων διαστάσεων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ανέδειξε τον τόπο αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τα πρώτα έτη της Αρχιερατικής του διακονίας στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Λεοντίου και τις τοπικές Αρχές.

Κατ’ έτος τελείται στο «πάτημα» του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά μήνα Ιούλιο, αφού τον Νοέμβριο, λόγω των δυσκόλων, στην ορεινή περιοχή καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Έτσι και φέτος εορτάστηκε ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας στο «πάτημα» στο Λεόντιο, με εξαιρετική λαμπρότητα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος μίλησε επικαίρα.