Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης – Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του

Με ελαφρύ πυρετό, αλλά αρκετά ευδιάθετος και το οξυγόνο σε εξαιρετικά επίπεδα νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοιό.

Στενοί του συνεργάτες έλεγαν στην ιστοσελίδα Voria.gr, πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και θα παραμείνει νοσηλευόμενος -μετά από συστάσεις των γιατρών- για πέντε μέρες έως ότου αρνητικοποιηθεί.

Ο κ. Άνθιμος εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και συγκεκριμένα δέκατα το Σάββατο και δεδομένου ότι στενός του συνεργάτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό, υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο που έδειξε ότι είναι και ο ίδιος θετικός.

Λόγω της ηλικίας του -συμπλήρωσε τα 87 χρόνια- κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο μονάδας covid-19, μαζί με τον συνεργάτη του, που επίσης νοσεί με πιο έντονα συμπτώματα, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν ανησυχεί τους γιατρούς.

Οι ίδιοι συνεργάτες του ανέφεραν στο voria.gr πως είναι ευδιάθετος και μάλιστα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει.

Σημειώνεται πως ο κ. Άνθιμος είναι τριπλά εμβολιασμένος και τις επόμενες μέρες προγραμμάτιζε να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η κατάσταση της υγείας τους είναι εξαιρετική και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, υποβληθείς σε έλεγχο διαγνώσεως για τον κορωνοιό (rapid test), στα πλαίσια τακτικού προληπτικού ελέγχου, ευρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου και καθαρά για προληπτικούς λόγους, εισήχθη στο 424 ΓΣΝΕ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική και δεν εμπνέει καμμία ανησυχία.

Κρίνεται όμως σκόπιμη η παραμονή του στο Νοσοκομείο, προς το παρόν, προκειμένου να έχει την καλύτερη ιατρική παρακολούθηση.