Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Photo credit: Patriarchate of Bulgaria

Σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σοφία, μεταφέρθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του doxologiainfonews.com, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση του είναι σταθερή και αισθάνεται καλά, ευχαριστώντας όλους για την προσοχή και την προσευχή τους.

Καλούμε τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται τον εαυτό τους να απέχουν από την δημοσίευση μη επαληθευμένων γεγονότων και το κοινό να μην εμπιστεύεται αμφιλεγόμενους ισοτόπους που σκόπιμα διαδίδουν παραποιημένες ειδήσεις».

Εξάλλου, σήμερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας π. Νικόλαος Γκεοργκίεφ, δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής:

«Από αυτήν την ώρα, δεν έχω πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Πατριάρχου Νεοφύτου.

Πληροφορίες για την υγεία του Πατριάρχη θα προέρχεται μόνο από την ομάδα του, ή από τον προϊστάμενο του γραφείου του, ή από τον προσωπικό του ιατρό, ή από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας.

Το ζήτημα της υγείας του Πατριάρχη είναι κατά κάποιο τρόπο ένα προσωπικό ζήτημα, και μόνο εκείνοι που είναι πιο κοντά του μπορούν να πουν.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος βρίσκεται στο νοσοκομείο Tokuda από χθες, αλλά ξέρω ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Το γνωρίζω αυτό από τον Γενικό Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας Επίσκοπο Γεράσιμο».

Δημοσίευμα του doxologiainfonews.com, επισημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Νεοφύτου είναι σοβαρή, και ότι ο ίδιος μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο το βράδυ της 15ης προς 16 Ιουνίου.