Στο Φανάρι σήμερα τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Φωτό © Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Δημήτρης Πανάγος

Στο Φανάρι υποδέχεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τα οποία μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του ιδίου, προκειμένου να έχουν συνεργασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η Μικτή Επιτροπή, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για τον σκοπό της αναθεώρησης του ισχύοντος συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την υποβολή επίσημης πρότασης προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο προς τελική έγκριση, συνεδρίασε στις 8 Μαρτίου και άκουσε την πρόταση που παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφορικά με την κατεύθυνση και το γενικό περίγραμμα για το νέο Σύνταγμα.

Η παραπάνω πρόταση παρουσιάστηκε από τον κ. Ελπιδοφόρο στα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τα οποία και ενημέρωσε για την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη να μεταβούν στο Φανάρι στις 5 Απριλίου.

Τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα έχουν συνεργασία με τον κ. Βαρθολομαίο, ενώ η Μικτή Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της στις 26 Μαϊου.