Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος έφθασε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, όπου στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμ. Γρηγόριος.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, Κιτίου Νεκτάριος, ο Αρχιγραμματέας της Ι. Σ. , Αρχιμ. Γεώργιος, ο διευθυντής Σπουδών της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιμ. Γρηγόριος, ο διάκονος Μιχαήλ και ο διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, θεολόγος Μιχάλης Σπύρου.

Σήμερα, Παρασκευή, προέστη της Δοξολογίας στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνεχεία έγινε επισήμως δεκτός στην Αίθουσα του Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και της ενταύθα σεβασμίας Ιεραρχίας.

Το Σάββατο, 4 Μαρτίου, και ώρα 4 μ. μ., επί τη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, θα χοροστατήσει στον Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό του Σαββάτου.

Την επομένη, Κυριακή, 5 Μαρτίου, ο Πατριάρχης, θα προστεί της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, εν συλλειτουργία μετά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.

Μετά την απόλυση, θα γίνει ανταλλαγή επισήμων προσφωνήσεων μεταξύ των δύο Προκαθημένων, εν συνεχεία δε θα τελεσθεί το ειθισμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή και θα επακολουθήσει η λιτάνευση των ι. εικόνων υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και των συλλειτουργούντων Αρχιερέων.