Στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία ο Μητροπολίτης Πέτρας

Τις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου που επλήγησαν σοβαρά από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα της 10ης-11ης Νοεμβρίου επισκέφτηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη.

Ο κ. Γεράσιμος επισκέφτηκε τα Μάλια και την Σταλίδα, πόλεις οι οποίες υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την διήμερη κακοκαιρία. Συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δήμου Χερσονήσου κ. Κωνσταντίνο Αναστασάκη και τους Εφημερίους των Ενοριών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας απηύθυνε παρηγορητικούς λόγους στους πληγέντες και παρεκάλεσε τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, ώστε οι άνθρωποι να μην ξαναζήσουν παρόμοιες καταστάσεις. Παρότρυνε δε τους Ιερείς να σταθούν αρωγοί με κάθε τρόπο στους δοκιμαζομένους και να συμπαρασταθούν κυρίως στις άπορες οικογένειες που επλήγησαν.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Σταλίδος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Γεράσιμος επεσήμανε ότι όλες αυτές οι καταστροφές της φύσεως είναι προειδοποιήσεις για να μπορέσουμε να ακούσουμε τη φωνή και τη γλώσσα μετανοίας του Ιεράρχου Κωνσταντινουπόλεως που εορτάζουμε σήμερα, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Πολλές φορές, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πέτρας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα με τα οποία η φύση εκδικείται τον άνθρωπο και μας εκδικείται διότι δεν της δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γεράσιμος υπογράμμισε ότι για να ορθοποδήσουμε ξανά, θα πρέπει να αγαπήσουμε τον Θεό διότι όταν το κάνουμε αυτό θα μετανοήσουμε και ένας άνθρωπος ο οποίος μετανοεί μπορεί να βρει τον εαυτό του, να αγαπήσει τον πλησίον του και να βοηθήσει τον κόσμο ολόκληρο και ενθάρρυνε τους κατοίκους της περιοχής να φανούν δυνατοί σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό τους σε όλους τους πληγέντες συνανθρώπους τους.