Στις καλένδες τα «δύσκολα» θέματα

Οι πλημμύρες και οι φυσικές καταστροφές έχουν φέρει σοβαρές δυσκολίες στην κυβέρνηση. Ελάχιστες εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη, ξοδεύτηκε σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο.

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ προβλεπόταν πανηγυρική. Ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι θα ανακοίνωνε οικονομικές παροχές λόγω της αναβάθμισης της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα και, κυρίως, νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ (γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υιοθεσίες κ.λπ.).

Μετά τις αντιδράσεις από τον κόσμο της Εκκλησίας για τις ταυτότητες και τα καμπανάκια που έκρουσαν σε τοπικό επίπεδο, πλέον, τέτοιου είδους ανακοινώσεις, θεωρούνται πολυτέλεια. Τα πιο σοβαρά είναι μπροστά.

Γι’ αυτό και οι περισσότερες εισηγήσεις στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη από τους συμβούλους του, είναι να αφήσει τα συγκεκριμένα νομοθετήματα να γίνουν – αν γίνουν- στο τέλος της τετραετίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σταλεί μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο και πολλούς Μητροπολίτες ότι ο κόσμος δεν θα αποδεχτεί εύκολα τέτοιες πρωτοβουλίες. Η πολιτική προστασία και οι επιπτώσεις στα νοικοκυριά από την αύξηση των τιμών λόγω των καταστροφών είναι προτεραιότητα.

«Αν ο Πρωθυπουργός επιμείνει πως προτεραιότητα δεν είναι τα προβλήματα του κόσμου αλλά η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων, τότε θα αποκαλυφθεί πως εξυπηρετεί εμμονικά μία συγκεκριμένη ατζέντα.

Ευτυχώς, δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής τέτοια δείγματα πολιτικής αυτοκαταστροφής», έλεγε Mητροπολίτης της Θεσσαλίας που βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

“Μελχισεδέκ”

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια”