Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος

Φωτογραφία: Μητρόπολη Παραμυθίας

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίωνος.

Υπενθυμίζεται ότι συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, όπου και ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των χειροτονιών των εψηφισμένων Μητροπολιτών και των Βοηθών Επισκόπων.

Βιογραφικό του εψηφισμένου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίωνος

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών καί Γηρομερίου κ. Σεραπίων (κατά κόσμον Ιωάννης) Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1967 στα Μέγαρα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1994 Πρεσβύτερος, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κυρού Βαρθολομαίου, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος ως Εφημέριος και Προιστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων.

Από τον Οκτώβριοτού 2003 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί και εν συνεχεία ως Β΄ και ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος.

Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου εξελέγητήν 9η Οκτωβρίου 2023.