Στις 20:00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:26

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης, δηλαδή στις οκτώ το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στον ΟΗΕ.

Η κρίση είχε οδηγηθεί ήδη προς εκτόνωση μετά από τη δήλωση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Όπως εξήγησε, υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν και ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν.

Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη», επισήμανε.

Αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός δε θα μεταβεί στο Ground Zero, όπου επρόκειτο να τον ξεναγήσει στο ναό του Αγίου Νικολάου ο κ. Ελπιδοφόρος.

Αιτία αναβολής της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη ήταν η προσθήκη στο πρόγραμμά του στη Νέα Υόρκη νέων συναντήσεων, όπως αυτή με τη διευθυντική ομάδα της Wall Street Journal.

Φαίνεται, πάντως, ότι η νέα δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, που τόνισε ότι λυπάται για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς, αλλάζει πλέον το κλίμα και αφήνει ανοιχτό “παράθυρο” για μία συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.