Στις 20 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα – Δεν θα πάει σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από τις 20 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει προς τιμήν του η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ανάρρησή του στον Οικουμενικό Θρόνο.

Στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Βαρθολομαίος δεν θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος και την Θεσσαλονίκη στις 25-29 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί,

Στέλνει δε μήνυμα “προς πάσα κατεύθυνση” για την ανάγκη εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων από τον κορονοϊό, ως τη μόνη ασφαλής οδό για την υπέρβαση της πανδημίας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Μετά χαράς ανακοινούται ότι η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήση από 20ης μέχρι και 25ης τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου επίσημον επίσκεψιν εις Αθήνας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, διά να συμμετάσχη εις το Πανηγυρικόν Συλλείτουργον επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και εις επετειακάς εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει τριακονταετούς συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού εν τω πανσέπτω Οικουμενικώ Θρόνω.

Λόγω της επιδεινουμένης υγειονομικής κρίσεως εις την ευρυτέραν περιοχήν, μετατίθεται εις ευθετώτερον χρόνον η προγραμματισθείσα διά την 25ην έως την 29ην Νοεμβρίου επίσκεψις του Παναγιωτάτου εις την Θεσσαλονίκην και η ιεραποδημία Αυτού εις το Άγιον Όρος.

Διά της αποφάσεως αυτής ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλη μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνσιν περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοιού ως της μόνης ασφαλούς οδού διά την υπέρβασιν της φονικής πανδημίας.

Προσεύχεται δε διά την ανάπαυσιν των ψυχών των θανόντων, διά την ταχείαν αποκατάστασιν της υγείας των ασθενούντων και διά την άνωθεν ενίσχυσιν των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των υπευθύνων διά την αντιμετώπισιν της παρούσης σκληράς δοκιμασίας.