Στην πόλη Albury ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την πόλη Albury της Νέας Νοτίου Ουαλίας για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και το Πανηγύρι της Ενορίας των Αγίων Αρχαγγέλων.

Ο Επίσκοπος ιερούργησε βοηθούμενος από τον π. Πλάτωνα Δερλή, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Shepparton.

Στο κήρυγμά του μίλησε για την πολύπλευρα χαρισματική προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, εστιάζοντας στη μεγάλη μόρφωσή του, την ακεραιότητα και τη δικαιοσύνη του, στη χρυσή γλώσσα και καρδιά του.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη μητέρα του Αγίου, την Αγία Ανθούσα, στον τρόπο που τον μεγάλωσε και τον καταλυτικό της ρόλο στις πολλές μελλοντικές του αρετές.

Κατόπιν, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μίλησε στο εκκλησίασμα για τον σημαντικό ρόλο των Αγίων, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα για τους πιστούς Χριστιανούς. «Σε έναν κόσμο όπου αναζητούμε πρότυπα και ανθρώπους να μας διδάξουν το σωστό, ο Άγιος Ιωάννης και η Αγία Ανθούσα που ακολούθησαν τον σωστό δρόμο προς τον Χριστό, είναι εκείνοι τους οποίους πρέπει να μιμηθούμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Εν κατακλείδι, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε σε όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε γεύμα στην παρακείμενη της εκκλησίας αίθουσα, όπου μαθητές του Ελληνικού Σχολείου χόρεψαν ελληνικούς χορούς και τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια.

Ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους δασκάλους, καθώς και τους γονείς τους που έστειλαν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Σχολείο, και συνεχάρη τα μέλη της κοινότητας του Albury εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου για τη μεταξύ τους αγάπη και ενότητα που φροντίζουν να διατηρούν. Επιπλέον, τους ζήτησε να συνεχίσουν να έχουν αγάπη μεταξύ τους και να γνωρίζουν ότι ο Θεός θα συνεχίσει να τους ευλογεί σε αφθονία.