Στην Λαμία ο Αρχιεπίσκοπος για τους εορτασμούς του Πολιούχου της πόλεως

Χρήστος Μπόνης/ Εκκλησία της Ελλάδος

Την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος επισκέπτεται από χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προκειμένου να συμμετάσχει στους επίσημους εορτασμούς του Πολιούχου και Ελευθερωτή της πόλεως, Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Λαμία χθες αργά το απόγευμα, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα εγκαινιάσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου, στο νεοσύστατο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» και στις ανακαινισμένες δομές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίες βρίσκονται σε πτέρυγα την οποία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αφιέρωσε στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Νικόλαο.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για τις δομές ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Ανδρέας Ιωακείμ και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Ατματζίδης.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον νέο ξενώνα φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ», ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη κ. Συμεών και μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» το ΚΔΑΠ που θα εγκαινιαστεί το απόγευμα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν, επίσης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Πηγή: Εκκλησία της Ελλάδος