Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Στην Κεφαλονιά έφθασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μέσω της αεροπορικής πτήσης από Αθήνα.

Πρώτος που τον υποδέχθηκε ήταν ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό.

Κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο βρέθηκαν επίσης, o πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γεράσιμος Αθανασάτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» Βασίλης Κοκόσης, ομογενείς από την Κεφαλονιά που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς και αρκετοί ιερείς από την Κεφαλονιά.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνοδεύουν, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

Μετά από λίγη ξεκούραση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί αρχικά το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου, ακολούθως τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο στο Δημαρχείο Αργοστολίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στη συνέχεια την Μητρόπολη Κεφαλληνίας στο Αργοστόλι.

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής – Πόπη Μιχαλάτου
Πηγή: inkefalonia.gr