Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

© Κώστας Τζιβανίδης

Της θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος προεξήρχε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Άγιο Όρος.

Επίσης ο Μητρολίτης Εμμανουήλ τέλεσε τη χειροτονία σε πρεσβύτερο, του π. Νικοδήμου.

Στη θεία λειτουργία συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Αλέξιος, ο ηγούμενος Γέροντας Γαβριήλ.

Ο Γέροντας Αλέξιος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την παρουσία του και την αγάπη του για τον μοναχισμό του Άθωνος.

Στην αντιφώνησή του ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή υπομονή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου μετέφερε ο Υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

Παρόντες ήταν επίσης  ο Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου Ανέστης Αρμόπουλος, ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο νομικός Ηλίας Γιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Αγίου όρους Νικόλαος Μουλικας και πλήθος μοναχών.

Ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη χαρά του ίδιου που βρίσκεται στην Αθωνική Πολιτεία.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου προεξήρχε της εγκατάστασης του νέου Δικαίου π. Φιλήμονος και της ιεράς αγρυπνίας που ακολούθησε.

Φωτό: Κώστας Τζιβανίδης

© Κώστας Τζιβανίδης
© Κώστας Τζιβανίδης
© Κώστας Τζιβανίδης
© Κώστας Τζιβανίδης