Στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου για την ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε την Τρίτη 14-9-2021 η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Πάρο, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η ανέγερση του οποίου συνδέεται με το ταξίδι της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως. Προ του «Δι’ Ευχών» ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε καταλλήλως τον παρεπιδημούντα Πάριο Ιεράρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου, ο οποίος αντιφώνησε και διένειμε το αντίδωρο.

Στο Ιερό Προσκύνημα προσήλθε πλήθος πιστών, οι οποίοι τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας συμμετείχαν με ευλάβεια στις Ιερές Ακολουθίες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου χοροστάτησε στον Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.