Στην Αθήνα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:04

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη.

Το αεροπλάνο που τον μετέφερε (ιδιωτική πτήση) έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα, όπου τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, την ερχόμενη Κυριακή θα χοροστατήσει για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών – Γηροκομείο-Πτωχοκομείο”, με την καθοριστική συμβολή του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Εντιμ. Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Σήμερα, το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι, θα τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων με τη διάκριση «Ευκλεής Αθηναίος», που απονέμεται για πρώτη φορά, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψει, συν Θεώ, στην Πόλη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα του orthodoxtimes.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη διάρκεια της επίσκεψής στην Αθήνα θα τελέσει τον γάμο του μικρότερου γιου της οικογένειας Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, Δημήτριου, το Σάββατο 20 Μαϊου.

Η οικογένεια Αγγελοπούλου είναι γνωστοί ευεργέτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου διατηρώντας φιλικές σχέσεις πολλών ετών με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχει αναγορευθεί ως Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, Πατριαρχικός υπάλληλος,

Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο