Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έφτασε την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 100 χρόνια του Περιοδικού «Θεολογία».

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή, την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, το απόγευμα, και στη συνέχεια θα μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών όπου θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική έναρξη του Συνεδρίου, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκαθημένων, Αντιπροσωπειών Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και άλλων υψηλών προσκεκλημένων.

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, τον Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθέριο Χρυσοχόο, τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο Kamianovych και συνεργάτες του εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.