Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής περιέρχονται τα μετόχια της Σταυροπηγιακής Μονής στην Αστόρια

© Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το να περιέλθουν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τα μετόχια της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης η Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε η Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να μελετήσει σε βάθος χρόνου τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η Μικτή Επιτροπή, η οποία άλλωστε συστήθηκε για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσει τις εργασίες της τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας την Δευτέραν, 29ην, και την Τρίτην, 30ην τ.μ. Μαίου 2023.

Κατ’ αυτάς, απεφασίσθη όπως τα άχρι τούδε Μετόχια της εν Αστορία Νέας Υόρκης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου περιέλθωσιν, ως Κοινότητες πλέον, εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αμερικής.

Εξ άλλου, επί τη βάσει εκθέσεως της Μικτής Επιτροπής διά την αναθεώρησιν του Συντάγματος της ως άνω μεγάλης Επαρχίας του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου και ευρείας συζητήσεως γενομένης, απεφασίσθη όπως αφ’ ενός μεν η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αυτής μελετήση εις βάθος χρόνου τας προτάσεις περί αναθεωρήσεως διατάξεών τινων του Συντάγματος, εν συνεχεία προς την εν Φαναρίω σύσκεψιν αυτής του παρελθόντος Απριλίου, υπό την προεδρείαν της Α.Θ.Παναγιότητος, αφ’ ετέρου δε η διαληφθείσα Μικτή Επιτροπή συνεχίση τας εργασίας αυτής τον προσεχή Σεπτέμβριον.

Ωσαύτως, εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Εκ της Αρχιγραμματείας

της Αγίας και Ιεράς Συνόδου