Στη βράβευση του πρώην προέδρου του 25ου Τμήματος «Δελφοί» της AHEPA ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

© Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Με μεγάλη συγκίνηση των μελών και στελεχών του 25ου Τμήματος «Δελφοί» της AHEPA πραγματοποιήθηκε η βράβευση του πρώην προέδρου Λούη Κάτσου, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου 2021.

Όπως σημειώνει το anamniseis.net, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Δρ. Κωνσταντίνος Βλάσης, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Μιχάλης Φυρίλλας, αντίστοιχα, ο πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φίλων του Αγίου Νικολάου Ντένις Μιλ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και ο χαιρετισμός του υποψήφιου Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς που πολιτεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τόσο ο πρόεδρος του Τμήματος Θεόδωρος Κλίνγκος, όσο και οι προαναφερόμενοι επίσημοι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στην προσφορά του τιμώμενου, Λούη Κάτσου στην AHEPA, την κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, καθώς επίσης και στην ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έκαναν και στην προσφορά του τιμώμενου την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος μέσω των διαδικτυακών συζητήσεων κατάφερε να αφυπνίσει τους ομογενείς για τον ρόλο των φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς επίσης και για τον ρόλο της Ελληνικής Επανάστασης στα Βαλκάνια στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ο τιμώμενος αναφέρθηκε στην προσφορά του 25 τμήματός της AHEPA, το οποί εφέτος γιορτάζει την 99ή επέτειο της ιδρύσεώς του και τόνισε ότι συμπίπτει με την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της AHEPA και της ίδιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.