Στη Μητρόπολη Ιερισσού τη Δευτέρα η Ιερά Εικόνα “Άξιον Εστί”

Στη Μητρόπολη Ιερισσού και συγκεκριμένα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου θα βρίσκεται για δύο περίπου ώρες, η ιερά εικόνα “Άξιον Εστί”, τη Δευτέρα, κατά την επιστροφή της από την Αθήνα.

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έκανε δεκτό το αίτημα της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, και η Πάνσεπτος και Περίπυστος Ιερά Εικών ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, η Εφέστιος Εικών του Αγίου Όρους, “κατά την επιστροφή της από το Κλεινόν Άστυ των Αθηνών, τη Δευτέρα 15η Μαΐου τ.έ., στις 2 η ώρα το μεσημέρι θα ευρίσκεται στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Οσίου Αυξεντίου του εν Κατερλί για ένα δίωρο το πολύ, για να ευλογήσει τα παιδιά Της, δηλαδή την Ιερά μας Μητρόπολη, Ιερό Κλήρο και Λαό και ιδίως την Κωμόπολη του Σταυρού”.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη επισημαίνει ότι “εκφράζοντας τις από μέσης καρδίας ευχαριστίες μας για το ύψιστο τούτο γεγονός προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, προσκαλούμε τον ευλογημένο Λαό μας με κάθε τιμή και κατάνυξη να προσέλθη στον ιερό Ναό Αγίου Αυξεντίου Κάτω Σταυρού για να λάβη την ευχή της Παντάνασσας.

Της όλης υποδοχής θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό της Περιοχής”.