“Ευχαριστώ” του πρωθυπουργού στους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Τριφυλίας για τη συμβολή τους στον εμβολιασμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:42

Το Νομό Μεσσηνίας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αφού επισκέφθηκε πρωτίστως μονάδες του πρωτογενούς τομέα καθώς και εκτελούμενα έργα στην περιοχή της Τριφυλίας, κατέληξε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Χριστιανούπολη, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πελοποννήσου.

Εκεί, τον υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε πρωτίστως τους δύο Αρχιερείς για την υποδοχή αλλά και για τη συμβολή τους υπέρ του εμβολιασμού, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός για την ανάδειξη του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και για την αποκατάσταση του νεότερου ναού, είπε ότι «θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλευση επισκεπτών και θα δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο μοναδικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριφυλίας».

Να σημειωθεί ότι ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χρονολογείται στις αρχές του 12ου αιώνα και αποκαταστάθηκε το 2011-2013 στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παράλληλα, η αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η συνολική ανάδειξη του μνημειακού χώρου της Χριστιανούπολης, που αποτελούσε το ονομαστό κέντρο της Βυζαντινής Μητρόπολης των Χριστιανών, θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού, της περιφέρειας Πελοποννήσου και της μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Οι εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο ενός προέχοντος βυζαντινού μνημείου της Πελοποννήσου, το οποίο μετά την συνολική του αποκατάσταση γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών.

© eleftheriaonline.gr