Στη Μάλτα έφθασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφίχθη στην Μάλτα, το βράδυ της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου 2022.
Στο Αεροδρόμιο τον καλωσόρισαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Jude Scicluna, και ο Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης.

Επίσης, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Joseph Galea-Curmi, βοηθός Επίσκοπος Μάλτας, κληρικοί και στελέχη της Εξαρχίας, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βαλέτα κ. Τασία Αθανασίου, καθώς και εκπρόσωπος του Νούντσιου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής κατόπιν επίσης πρόσκλησης για τη Μάλτα με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών.

Συνοδεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και τον Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο, τους Πανοσιολ. Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Βοσπορίου και Αρχιμ. κ. Καισαρίου Χρόνη, τον Ελλογιμ. κ. Νικόλαο Παπαχρήστου, Διευθυντού του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και τον Εντιμ. κ. Θεμιστοκλή Καρανικόλα, εκ των Πατριαρχικών υπαλλήλων.

Κατά την παραμονή Του ο Παναγιώτατος θα έχει συναντήσεις και επικοινωνία με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Χώρας, τους Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους, τους πρέσβεις Τουρκίας και Ελλάδος, ομάδες προσφύγων, τους Ορθοδόξους κατοίκους της Μάλτας, ενώ το Πανεπιστήμιο σε επίσημη τελετή θα απονείμει σε Αυτόν τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στην Πόλη το απόγευμα της 7ης τ.μ.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο