Στη Γενεύη ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Θα μιλήσει στον ΟΗΕ

Σε ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε γνωστό ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκληθείς επισήμως, αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα, 11η Δεκεμβρίου 2023, στη Γενεύη, για να συμμετάσχει και να μιλήσει στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (“Global Refugee Forum”), οργανουμένη υπό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και την οργάνωση “Religions for Peace.”

Στο πλαίσιο της παρουσίας Του στη Γενεύη θα υποδεχθεί και θα προσφωνήσει στο εν Σαμπεζύ Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επίσης επισκεπτομένη την Ελβετία για συμμετοχή, μαζί με άλλους αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, στην 75ην επέτειο από της υπογραφής της Οικουμενικής Διακηρύξεως των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και η κ. Υβόννη Βίγκα, νομικός.