Στη Δανία θα μεταβεί ο Μητροπολίτης Σουηδίας

Την Δανία και την ευρύτερη περιοχή της Κοπεγχάγης θα επισκεφθεί από την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, έως και την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες κ.κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη και Αλέξανδρο Λουκάτο στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας του Μητροπολίτου για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες.

Ο Μητροπολίτης θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία θα τελεσθεί στην Ενορία του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, στη διεύθυνση Toldbodgade 7, 4000 Roskilde, την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ.

Κατά την παραμονή του στη Δανία, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, καθώς και με μέλη της ενορίας και το Εκκλησιαστικό της Συμβούλιο.

Η ποιμαντορική επίσκεψη του Μητροπολίτη έρχεται σε συνέχεια της ιδρύσεως της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, το Νοέμβριο του 2018, στην πόλη του Roskilde, η οποία απέχει 30 περίπου χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη.