Σταθερά βελτιούμενη η υγεία του Ηγουμένου Εφραίμ

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του ηγουμένου Εφραίμ καθημερινά. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” στο οποίο νοσηλεύεται, είναι σχετικά αισιόδοξοι και ευελπιστούν ότι ο ηγούμενος Εφραίμ, ημέρα με την ημέρα θα βρεθεί σε κατάσταση όπου θα μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, το orthodoxtimes.gr είχε κάνει λόγο για πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα των γιατρών για την πορεία της υγείας του Γέροντα Εφραίμ.

Όπως είχαν επισημάνει πηγές του orthodoxtimes.gr, ο ηγούμενος Εφραίμ ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούν οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, στο οποίο νοσηλεύεται από τις 28 Μαΐου (από τις 4 Ιουνίου διασωληνωμένος).

Ο γέροντας Εφραίμ υπεβλήθη στις 22 Ιουνίου σε τραχειοστομία και δείχνει ότι αντιμετωπίζει το μικρόβιο το οποίο τον ταλαιπωρεί, αλλά και το σηπτικό σοκ που υπέστη πριν λίγες ημέρες.

Oι ευχές όλων είναι η ταχεία ανάρρωση του ηγουμένου Εφραίμ και η ταχεία αποκατάσταση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του Ηγουμένου.

Με την ομάδα των ιατρών που επιβλέπει τον ηγούμενο Εφραίμ, επικοινωνεί διαρκώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η διοίκηση του Αγίου Όρους.

Να σημειωθεί πως η ίδια ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον ηγούμενο Εφραίμ, ήταν κοντά και στους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Αθηνών Ιερώνυμο, όταν και εκείνοι νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό στο ίδιο νοσοκομείο.