Στ. Κασσελάκης: Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασαν στο Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, όπως διαβεβαίωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο Star Channel.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».